DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


DAX: kansen op correctie nemen toe

Het stemmingsbeeld in Frankfurt was matig. De richtingloze markt eindigde nagenoeg onveranderd. De vooruitzichten voor dinsdag zijn vlak tot matig positief, mede dankzij de aanhoudende steun van de meerdaagse bull. Intussen nemen de kansen op een technische reactie, in de loop van deze maand, toe.

DAX 7 november 2017

DAX 7 november 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/dax-kansen-op-correctie-nemen-toe/

Gerelateerde artikelen:

Pieter Bos

Pieter Bos heeft als onafhankelijk analist en adviseur wereldwijd tienduizenden beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in kaart gebracht. Hij kent de markt over de volle breedte. Als jurist maakt hij graag onderscheid tussen "recht" (de gepresenteerde werkelijkheid) en "echt" (de verhulde werkelijkheid). Hij heeft een eigen algoritme ontwikkeld. Dat laat zien dat marktsentiment, volgens hem het belangrijkste financiële fundament, volgens vooraf kenbare cycli verloopt. Pieter Bos heeft tevens ervaring als auteur, columnist en docent.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (3 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. SatilmisSatilmis says:

  Update 8 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt wisselde – conform de verwachting van matig positief tot matig.

  De cycli duiden voor woensdag op een “bearish turnaround”. Die duidt op koersherstel na een zwakke openingsfase.

  De meerdaagse bull markt is nog niet voorbij. Pas in de loop van deze maand indiceren de meerdaagse cycli een technische reactie.

  DAX 8 november 2017

 2. SatilmisSatilmis says:

  Update 9 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was vooral wisselvallig en richtingloos. Conform de prognose leverde dit een (overigens fractioneel) hoger slot op.
  De cycli duiden voor donderdag op verder koersherstel. Ook de meerdaagse prognose is nog positief.

  DAX 9 november 2017

 3. SatilmisSatilmis says:

  Update 10 november 2017:: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was wisselvallig en uiteindelijk ronduit zwak. De zwakke stemming heeft een nieuw instapmoment naderbij gebracht. Hoewel de openingsfase nog wisselvallig toont ligt herstel voor de hand.

  In de meerdaagse grafiek is nog steeds sprake van een bullish overlay. De huidige zwakte oogt daarom als een voorbode voor de al vele malen aangekondigde technische reactie, later deze maand.

  DAX 10 november 2017

wp-puzzle.com logo