source: Florent RENAUT & https://flic.kr/p/cLVWTYsource: Florent RENAUT & https://flic.kr/p/cLVWTY

DAX blijft wisselvallig

Uiteindelijk pakte de DAX (met dank aan het herstel van de dollar) toch nog de staart van de bullish formatie tussen de licht- en donkerblauwe lijnen. Het koopsignaal werd gegeven door de (inmiddels bearish) formatie tussen de rood/gele cycli. De samenklontering van de cycli zet vandaag gewoon door. In de loop van de dag worden bovendien de blauwe formaties weer bearish. De wisselvalligheid lijkt dus nog niet uit de lucht.

DAX 7 augustus 2017

DAX 7 augustus 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/dax-blijft-wisselvallig/

Gerelateerde artikelen:

Pieter Bos

Pieter Bos heeft als onafhankelijk analist en adviseur wereldwijd tienduizenden beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in kaart gebracht. Hij kent de markt over de volle breedte. Als jurist maakt hij graag onderscheid tussen "recht" (de gepresenteerde werkelijkheid) en "echt" (de verhulde werkelijkheid). Hij heeft een eigen algoritme ontwikkeld. Dat laat zien dat marktsentiment, volgens hem het belangrijkste financiële fundament, volgens vooraf kenbare cycli verloopt. Pieter Bos heeft tevens ervaring als auteur, columnist en docent.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (3 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. SatilmisSatilmis says:

  Update 8 augustus: Een gematigd positieve start en een zwak slot, e.e.a. in lijn met de bearish turnaround van de blauwe formatie. Door de voortdurende, korte termijn aanpassingen van de formaties blijven de vooruitzichten matig en vooral wisselvallig.

  DAX 8 augustus 2017

 2. SatilmisSatilmis says:

  Update 9 augustus: Conform de vorige sentimentsprognose bleef de stemming wisselvallig. Ook vandaag lopen verkoop- en koopformaties door elkaar en leveren opnieuw een richtingloze prognose.

  Het zou gemakkelijker zijn als beurzen langs rechte trendlijnen zouden verlopen en sommige commentaren op deze analyses lijken daarop te hinten. De werkelijkheid is echter weerbarstig en de cycli tonen dit aan, al vergemakkelijkt dit de interpretatie niet. Beleggen is echter geen gemakkelijk vak. Sentiment blijkt het belangrijkste fundament.

  DAX 9 augustus 2017

 3. SatilmisSatilmis says:

  Update 10 augustus: De DAX zakte even door zijn hoeven, maar wist uiteindelijk nog licht te herstellen. De verwachte wisselvalligheid houdt aan. Het lange termijn beeld (niet in bovenstaande grafiek) verslechtert bovendien.

  DAX 10 augustus 2017

wp-puzzle.com logo