DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


In december schreef ik dat “Skyscraper Indicator" op een belangrijke aanstaande top op de beurzen wees. Binnen een paar maanden kunnen de aandelenmarkten fors dalen. Is dat moment nu aangebroken?

Beurscrash in aantocht?

In december schreef ik dat “Skyscraper Indicator” op een belangrijke aanstaande top op de beurzen wees. Binnen een paar maanden kunnen de aandelenmarkten fors dalen. Is dat moment nu aangebroken?

Deze barometer is in januari 1999 bedacht door Andrew Lawrence, onderzoeksdirecteur bij de Britse zakenbank Dresdner Kleinwort Wasserstein. De bouw van extreem hoge en dure wolkenkrabbers is in veel gevallen een voorteken van economische terugval.  In de afgelopen 15 jaar heeft deze barometer gewezen op een top in 1997-1999 en in  2007.

U ziet dat wanneer de Skyscraper Indicator topt, een economische crisis volgt met de bijbehorende zwakte op de beurzen. Met de bouw van een gigantische wolkenkrabber in China wijst de indicator op een aanstaande top. In maart 2009 werd een bodem gevormd wordt.  Op 6 maart 2009 sloot de AEX op 199,50 punten. De Dow Jones sloot dezelfde dag op een dieptepunt van  6.469,95 punten. Volgens beursgoeroe W.D Gann worden toppen en bodems gevormd op verjaardagen. Gisteren sloot de Dow Jones op de hoogste stand ooit. Ook andere aandelenmarkten zitten tegen de hoogste standen aan te hikken. Dus maart 2013 kan wel eens een belangrijke top gevormd worden.

Gratis proefabonnement op Crititrader

Met Crititrader hebben we goede zaken gedaan en staan op een winst van 671 euro netto (inclusief transactiekosten) voor dit jaar. Deze maand bestaat De Kritische Belegger alweer vier jaar. Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken door een gratis proefabonnement op Crititrader aan te bieden. Voor meer informatie:klik hier

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/beurscrash-in-aantocht/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Edwin says:

    Als men ‘beurscrash’ hoort dan is het algemene beeld een flinke daling in éen dag, of opvolgend in dagen. Maar dat zo’n ‘crash’ ook uitgesmeerd kan worden over meerdere jaren is weinig bekend, maar wel zo logisch. Deze ‘beurscrash’ gaat uitgesmeerd worden over meerdere jaren, en zal zeer diep gaan. Dus beurscrash in brede zin.

    Overigens,W.D Gann was geen ‘beursgoeroe’ maar gewoon een trader die belangrijke trading tools ontdekt en ontwikkeld heeft en waar men vandaag de dag niet omheen kan.

wp-puzzle.com logo