DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Vrijdag trad een flink herstel op de beurs op. De AEX-index werd gestuwd door een sterker dan verwachte toename van het Duitse ondernemersvertrouwen. De Amsterdamse beursgraadmeter steeg met  1,04% tot 339,87 punten. Is de kou nu uit de lucht?

Is de kou al uit de lucht?

Vrijdag trad een flink herstel op de beurs op. De AEX-index werd gestuwd door een sterker dan verwachte toename van het Duitse ondernemersvertrouwen. De Amsterdamse beursgraadmeter steeg met  1,04% tot 339,87 punten. Is de kou nu uit de lucht?

Op de chat gaf ik op 20 februari aan dat ik een belangrijke draaipunt verwachtte op 348 punten. Ironisch genoeg zakte de beurs op de dag dat de “Cemre” viel. Cemre kan aangeduid worden als een soort vonk.  In de Aziatische culturen treedt de lente in drie fasen op die elk een week aanhouden. De eerste start op 19/20 februari. Daarbij treedt een vonk op in de lucht die het verwarmt. Een week daarna valt de vonk in het water die de rivieren verwarmt. De laatste vonk valt dan op de grond waarmee de aarde wordt verwarmd. De legendarische beursgoeroe W.D. Gann hechtte veel waarde aan seizoenskeerpunten. Volgens hem moest je alert wezen op keerpunten in de jaargetijden. Er zou dan een draaipunt op de beurs kunnen vinden. Ook op data waarin belangrijke toppen en bodems gevormd werden moest je opletten.

Terug naar de beurs. Wat kunnen we de komende tijd verwachten. We hebben geen glazen bol. Technische analyse gaat dan ook niet over het maken van voorspellingen. Wat we kunnen doen is een inschatting maken van het sentiment en daarmee een prognose maken. Ten alle tijde geldt het adagium: alleen aan de trend kunnen we geld verdienen.

Met het herstel van vrijdag lijkt een countertrend ingezet te zijn. Zie de daggrafiek hieronder.

AEX daggrafiek 24 februari 2013

AEX daggrafiek 24 februari 2013

(klik op grafiek voor een groter plaatje)

We zien duidelijk dat de AEX boven de steunlijn op 338 punten is gesloten. De trend op dagbasis is negatief dus dit is vooralsnog een herstel op de daling. Weerstand vinden wij op 347,37. Dit is het 23,6% van de bodem op 280.  De eerst volgende dagen lijkt een herstel naar dat niveau aannemelijk zolang de Amsterdamse beursgraadmeter niet onder de 338 punten sluit. Een tweede weerstand vinden wij rond de 351 punten. Wordt deze hobbel uitgenomen dan is de correctie voorbij.

De eerstvolgende weerstand is op 340,23 punten. Wordt de steun op 338 punten gebroken, dan is een koersdoel van 334,46 punten te verwachten (50% retracement vanaf 280).

Laten we eens uitzoomen op de maandgrafiek. Dat betekent dat we gaan abstraheren, dat wil zeggen, dat we afzien van de dagelijkse beslommeringen.

AEX maandgrafiek 24 feb 2013

AEX maandgrafiek 24 feb 2013

(klik op grafiek voor een groter plaatje)

Op maandbasis is er sprake van een stijgende trend. Dus de huidige zwakte op de aandelenmarkt is een correctie in een opgaande beweging.  Een belangrijke steun vinden op 319 en daarna op 315 punten. Zolang deze niveau’s niet doorbroken worden is er niets zo veel van de hand. De eerst volgende weerstand ligt op 373 punten.

Vervolgens gaan we verder abstraheren naar de 3 maandsgrafiek van de AEX. Wat is het langere termijn beeld?

AEX driemaandelijks 24 feb 2013

AEX driemaandelijks 24 feb 2013

De kwartaalgrafiek geeft aan dat AEX bezig is aan een opmars vanaf het dieptepunt. De huidige correctie bedreigt het lange termijn beeld niet. Een belangrijk steunniveau vinden wij bij 315 (23,6%) en weerstand op 389,12 (38,2%).

Conclusie: In de komende dagen kan de AEX herstellen maar de kou is nog niet uit de lucht.

Gratis proefabonnement op Crititrader

Voor degenen die zich nog niet aangemeld hebben:

Volgende maand bestaat De Kritische Belegger alweer vier jaar. Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken door een gratis proefabonnement op Crititrader aan te bieden. Dat geldt voor de signalen die u per e-mail kan krijgen.

Als u de signalen per SMS wilt ontvangen, rekenen wij een klein bedrag van 10 euro. Dit is nodig als dekking voor de onkosten.

Uw proefabonnement gaat in per 1 maart en zal eindigen op 31 maart.

Aanmelden kan door ons een mailtje te sturen op

crititrader@dekritischebelegger.nl

of via het http://www.dekritischebelegger.nl/contact/

Vermeld aub of u de signalen per email of SMS wilt ontvangen.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/is-de-kou-al-uit-de-lucht/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo