DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Vandaag een forse opleving op de beurzen. De Amsterdamse AEX pakt 2,56% en sluit op 335,80. Zal dit jaar toch met een rally eindigen?

Eindejaarsrally op komst?

Vandaag een forse opleving op de beurzen. De  Amsterdamse AEX pakt 2,56% en sluit op 335,80. Zal dit jaar toch met een rally eindigen? December is traditioneel een sterke beursmaand. Dat blijkt uit berekeningen van Michael Stokes. In 79% van de decembermaanden sloot de beurs hoger waarbij gemiddeld de koersen met 1,7% stegen.

maandelijke rendementen VS 1930-2009

maandelijke rendementen VS 1930-2009

Zoals u kunt zien presteert de beurs in december veel sterker dan de andere maanden waarbij het rendement gemiddelde tweemaal hoger ligt (met 33% minder bewegelijkheid).

Gemiddelden kunnen volgens hem echter misleidend zijn omdat ze niets zeggen over een toenemende danwel afnemende bevestiging van deze neiging. Hij veronderstelt daarom dat een handelaar long gaat in december ten opzichte van de andere maanden.

december versus andere maanden

december versus andere maanden

De grafiek toont aan dat de S&P 500-index steevast beter presteert in de afgelopen 80 jaar.

Voort heeft hij gekeken naar het glijdend gemiddelde van de overrendementen in december.

december versus andere maanden

december versus andere maanden

De bovenstaande grafiek wijst op, met uitzondering van jaren 30 en 80 van de vorige eeuwe, dat de rendementen in december boven het gemiddelde liggen.

Stokes wijst er wel op voorzichtig te wezen. De beurs is namelijk geen automatische piloot. Is er volgens u een eindejaarsrally in aantocht?

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/eindejaarsrally-op-komst/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Dr.Doom says:

    Die eindejaars rally weet ik zo net nog niet, dat de geplaatste grafiekjes identiek zijn wel.

    Foutje?

  2. SatilmisSatilmis says:

    Dat klopt, maar ik heb ook de bron vermeld.

wp-puzzle.com logo