DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Zoals vorige week geschreven is de verwachte dalingsversnelling gekomen. Gelet op het slot van Wall Street moeten we ervan uitgaan dat de daling van de AEX versnelt en door de 290 punten duikt.

Daling AEX gaat versnellen

Door computerproblemen heeft Cees geen update kunnen schrijven.  Wel heeft hij mij (Satilmis Ersintepe) telefonisch zijn visie over de beurs gegeven, waar ik hem hiervoor bedank.  Bij tijd en gelegenheid en indien nodig zal Cees volgende week een update op ons forum geven.

Hieronder zijn visie over de markt:

Zoals vorige week geschreven is de verwachte dalingsversnelling gekomen. Gelet op het slot van Wall Street moeten we ervan uitgaan dat de daling van de AEX versnelt en door de 290 punten duikt. De correctie is zo snel gegaan dat een dalingsversnelling reëel moet worden geacht.

De stoploss is verlaagd van 325 naar 307 punten, opnieuw op slotbasis. De bankensector dreigt opnieuw prooi te vallen aan onrust. Geadviseerd wordt van ING en Aegon af te blijven.

De stoploss voor de Europese beursgraadmeter Eurostoxx 50 is verlaagd van 2.936 naar 2810 op slotbasis.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Cees de Vries, technisch analist en vermogensbeheerder
Meer informatie over de analist kunt u vinden op: http://www.invest.nl/Wie/Medewerkers/deVries.asp

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/daling-aex-gaat-versnellen/

Gerelateerde artikelen:

Cees de Vries

Cees de Vries was vanaf 1988 tot 1998 senior vermogensadviseur bij verschillende banken. Van 1998 tot 2008 was hij verantwoordelijk voor de invulling van Technische Analyse bij van Lanschot Bankiers. Zijn specialiteit is het analyseren van fondsen en markten op basis van de onbekende, maar unieke wiskundige methode van W.D. Gann . Cees is nu werkzaam als zelfstandige en beheert, naast het analyseren, een snel groeiende groep niet-professionele beleggers. Daarnaast maken professionele eindbeleggers in toenemende mate gebruik van zijn specifieke expertise. Vanaf 13 december 2008 zal elk weekend een bijdrage verschijnen waarbij, als de omstandigheden dat toelaten, een " live trade" opgenomen zal worden.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (3 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. Erik says:

  Hallo Cees,

  ” De correctie is zo snel gegaan dat een dalingsversnelling reëel moet worden geacht”

  Wanneer/waar schat jij op basis van tijd/prijs een voorlopige bodem in de AEX?
  Stoploss 307: bij ‘goede’ cijfers vanmiddag ISM staan we bij een rebound waarschijnlijk snel boven de 307. Is deze st.loss niet iets te strak?

  Dank voor je reactie!

  GR. Erik

 2. Cees de VriesCees says:

  Erik,
  “Een voorlopige bodem” is lastig te definiëren. Welke tijdshorizon hanteer je?
  Ik ben vermogensbeheerder, geen trader, hoewel ik me soms ook wel inspan wat te scalpen, maar dat doe ik dan naast mijn strategische trade.
  Eerlijk gezegd is er nog te weinig info van de daling beschikbaar om al dergelijke berekeningen te maken.
  Stoploss: Ongeacht de cijfers, stop is stop, simpel. Indien we om 17.15/17.20 > 307 staan, positie liquideren en winst binnenharken.

 3. Cees de VriesCees de Vries says:

  In verband met een verwachte reactie opwaarts kunnen actieve beleggers een stoploss van 300 op slotbasis aanhouden. Langere termijn beleggers houden stoploss van 320 op slotbasis aan.

wp-puzzle.com logo