DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Vooralsnog blijft de trend in de AEX positief maar de kans op een plotseling draai in het sentiment is wel degelijk aanwezig. Gelijk Anouk's Birds zou de AEX wel eens als vogels van de daken kunnen vallen.

Birds falling down the rooftops

De AEX heeft ook in week 20 de opmars voortgezet. De Amsterdamse beursgraadmeter eindigde 1,9% hoger op 368,08 punten. Mijn verwachtte correctie bleef beperkt tot slechts een paar punten. Ik handhaaf mijn mening dat we  spoedig een flinke correctie gaan krijgen. In een golf 5 beweging blijven kopers kopen daar waar geen verkopers meer zijn. Als iedereen in aandelen zit en er komt een bericht dat hen angstig maakt, dan zal de kudde rechtsomkeert maken. Dit gegeven heeft Martin Amstrong duidelijk uitgelegd. Volgens hem wordt een daling niet veroorzaakt door beleggers die short gaan maar doordat iedereen zijn aandelen begint te dumpen.

“A major decline only occurrs when the majority are all on one side. If you reach the point that 85-95% of investors are bullish, you have sucked in the last guy. All you need is to spook that herd, and it will turn and run collectively. When you scare the majority, you have 85-95% sellers and no buyers. Never will you find that many shorts at the high. Those who sell the high against a bullish consensus of 85% – 95%, are a slim minority.”, aldus Martin Armstrong.

Vooralsnog blijft de trend in de AEX positief maar de kans op een plotseling draai in het sentiment is wel degelijk aanwezig. Gelijk Anouk’s Birds zou de AEX wel eens als vogels van de daken kunnen vallen.

De beurs is terechtgekomen in een gebied met meerdere weerstanden. Te denken valt daarbij aan in eerste instantie 371 punten. Een tweede weerstand duikt op bij 375 punten. Steun vinden we bij 357,7 punten. In de onderstaande grafiek kunnen we zien dat de AEX de stijgende toppenlijn heeft aangetikt waarna een reactie kan volgen.

AEX 19 mei 2013

AEX 19 mei 2013

Voor tips en kansen over de AEX, wordt lid van CritiTrader. Tot 1 juli betaalt u slechts 25 euro voor een proefabonnement. Schrijf u in via deze link:KLIK HIER

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/birds-falling-down-the-rooftops/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Edwin says:

    Inderdaad, gevaarlijke situatie, helemaal mee eens. De heren economen, Vermeend en kompaan zouden zich ook eens in de Elliott wave theorie moeten verdiepen en wellicht komen ze dan eens met betere ‘oplossingen’. Want als de ene econoom het kan kan de andere het zich ook machtig maken.

  2. Broca .. says:

    Gann volgen beter is er niet ..lach om al die azijn …..dan weet je het pas.

wp-puzzle.com logo