DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Hoewel een correctie tot het gebied 325-322 op korte termijn mogelijk is, lijkt de trend op de verschillende westerse beurzen naar boven gericht. Voor de AEX ga ik uit van een koersdoel van 370 punten.

AEX op weg naar 370

Net zoals koning winter regeert in ons land is de Bull (stier) heer en meester op de beurs.

Kleine reacties zijn voldoende om kopers weer naar de markt te lokken zodat de stijgende trend springlevend is. Dit is voor de meeste westerse beurzen van toepassing zoals de AEX, DAX en de S&P 500.

De laatste stijging

In mijn laatste column van vorig jaar zijn de twee belangrijkste scenario´s voor de DAX besproken waarbij de voorkeur nu uit gaat naar de stijgende variant. De consolidatie van oktober tot 9 december is in dit geval een golf 4 geweest. Een laatste stijging, golf 5, dient dan de stijging vanaf maart 2009 af te ronden. Vervolgens zal een correctie over deze stijging een deel van de opgebouwde winsten weer laten verdampen, waarna de markten een volgende stijging inzetten.

Grafisch ziet het beeld er dan zo uit voor de DAX:

Technische analyse DAX op 5 januari 2010 (Elliot Wave)

Technische analyse DAX op 5 januari 2010 (Elliot Wave)

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Een correctie mogelijk

Voor de korte termijn zou een correctie op z´n plaats zijn; de indicatoren op uurbasis suggereren een correctie. Deze daling moet aangeven wat de volgende stap zal zijn. Voor de Duitse DAX is een terugval tot ongeveer 5800 geen probleem, voor de AEX valt een zwakte tot het gebied 322-325 binnen de grenzen van de stijgende trend.

Technische analyse AEX op 5 januari 2010 (Elliot Wave)

Technische analyse AEX op 5 januari 2010 (Elliot Wave)

Klik op grafiek om te vergroten (opent in nieuw venster)

Koerspotenties

Op basis van de stijgende trend in de verschillende markten is voor de AEX een stijging mogelijk tot ongeveer 370 punten, voor de Duitse DAX is er potentieel om te stijgen tot ongeveer 6400.

Conclusie

Hoewel een correctie tot het gebied 325-322 op korte termijn mogelijk is, lijkt de trend op de verschillende westerse markten naar boven gericht. Voor de AEX ga ik in deze situatie uit van een stijgingspotentieel van circa 30 punten tot globaal een stand van 370.

Dit positieve scenario is van kracht zolang de AEX boven 322 punten noteert. Een daling onder deze stop-loss is negatief.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/aex-op-weg-naar-370/

Gerelateerde artikelen:

Jan Groothaar

Jan Groothaar is 19 jaar profesioneel met het effectenvak bezig. Na een loopbaan bij ABN Amro als beleggingsadviseur vestigde hij zich sinds 1995 weer in het Oosten van het land. Daar werkte hij voor ING als beleggingsadviseur en senior trader. Sinds 2003 is Jan voor eigen rekening en risico aan het handelen op de beurs in voornamelijk derivaten zoals opties en futures. Technische analyse van markten en op basis daarvan een visie ontwikkelen is de belangrijkste taak van Jan waarbij het Elliott Wave Principle onderdeel vormt binnen zijn analyses.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo