DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Door het omkeerpatroon van gisteren en een stijging boven de neklijn is voor de korte termijn het negatieve beeld geneutraliseerd.

AEX klaar voor nieuwe stijging?

Met een opmerkelijke draai wist de AEX gisteren het negatief beeld vooralsnog ongedaan te maken. De hoofd-schouder formatie waar bijna iedereen over sprak is met het omkeerpatroon van gisteren ongedaan gemaakt.

Dit signaal moeten we niet onderschatten, enerzijds omdat het komt in een periode waar een belangrijke top of bodem gezet kon worden. Anderzijds omdat de daling van de afgelopen weken in het 38% correctie gebied is gekomen.

Twee gedachten

In mijn vorige artikel worstelde ik met de vraag: komt er nog een nieuwe low onder 194 in de AEX of hebben we met een correctie te maken over de stijging 194-271. Voor het laatste scenario zijn nu meer argumenten aan te dragen.

Technische analyse van de AEX op 14 juli 2009 (op basis van Elliot Wave) plus

Technische analyse van de AEX op 14 juli 2009 (op basis van Elliot Wave) plus

De daling nam sinds de top op 271, door de dalende puls bewegingen, een gevaarlijk wending aan. Daarnaast werd vorige week de neklijn van een potentiële hoofd-schouder formatie neerwaarts doorbroken, deze formatie heeft een normaal koersdoel van 224.

Technische analyse van de AEX op 14 juli 2009 (op basis van Elliot Wave) min plus

Technische analyse van de AEX op 14 juli 2009 (op basis van Elliot Wave) min plus

Door het omkeerpatroon van gisteren en een stijging boven de neklijn is voor de korte termijn het negatieve beeld geneutraliseerd. Met deze constatering moeten we tevens stellen dat een nieuwe low onder 194 ook niet erg waarschijnlijk meer is.

Met andere woorden de correctie kan al klaar zijn en we gaan een nieuwe fase in van stijgende koersen, of er is na een herstel tot ongeveer 260 nog een daling tot ongeveer 230 te verwachten om vervolgens weer te stijgen.

Conclusie

Het is nog te vroeg om te juichen, de beurs kan ons best nog verrassen met een dalende beweging tot ongeveer 230, maar een nieuwe low verwacht ik niet meer in deze beweging.

Indien er meer bevestigingen in positieve zin komen dan zal ik deze week een aantal kansrijke individuele aandelen onder de loep nemen en u daar verslag van doen.

P.S. Geef u mening over deze site als u dat nog niet gedaan heeft. Klik hier

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/aex-klaar-voor-nieuwe-stijging/

Gerelateerde artikelen:

Jan Groothaar

Jan Groothaar is 19 jaar profesioneel met het effectenvak bezig. Na een loopbaan bij ABN Amro als beleggingsadviseur vestigde hij zich sinds 1995 weer in het Oosten van het land. Daar werkte hij voor ING als beleggingsadviseur en senior trader. Sinds 2003 is Jan voor eigen rekening en risico aan het handelen op de beurs in voornamelijk derivaten zoals opties en futures. Technische analyse van markten en op basis daarvan een visie ontwikkelen is de belangrijkste taak van Jan waarbij het Elliott Wave Principle onderdeel vormt binnen zijn analyses.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Selectie van kansrijke aandelen « De Kritische Belegger-forum says:

    […] de huidige situatie zijn, zoals ik afgelopen dinsdag al stelde, nieuwe dieptepunten niet […]

wp-puzzle.com logo