DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Enkele grafieken bekijkend sluit ik met de huidige beschikbare informatie niet uit dat de komende week een feestje voor de beren gehouden gaat worden.

AEX gaat kleur bekennen

Enkele grafieken bekijkend sluit ik met de huidige beschikbare informatie niet uit dat de komende week een feestje voor de beren gehouden gaat worden.

Vijfde golf neerwaarts favoriet

Zoals u weet houd ik als favoriet scenario dat de AEX een 5e golf neerwaarts gestart is, daags na de interessante PI- datum. Het vervelende is echter dat je nooit achterover mag leunen en wachten tot het klaar is. Er zijn immers ook andere en meer bullish scenario’s te bedenken. Technische Analyse (TA) is dan ook niets anders dan een methode om een scenario te schetsen en daar een belang aan toe te kennen. De ene keer ben je zekerder van iets dan een andere keer.

De derde golf (neerwaarts) is de gemakkelijkste golf, want die heeft ongekende kracht, wat we vorig jaar zagen en daardoor zeer herkenbaar. De overige golven en vooral de vijfde golven bieden in ieder geval veel alternatieven. En dan te bedenken dat het in dit stadium nog niet eens zeker is of het wel een vijfde golf is. Ik ontleen de PI- datum in dit geval als een stukje toegevoegde waarde om het argument te bekrachtigen, maar we willen het zo gauw mogelijk zeker weten. En daar is voortschrijdend inzicht voor nodig. Dat impliceert dat je op basis van dat voortschrijdende inzicht scenario’s ook aan kan / moet passen.

Trading update

Anyway, gisteren gaf ik een trading update voor korte termijnbeleggers, daar er wat twijfel in de korte termijngrafieken sloop. Temeer vanwege een volgend significant tijdsevenwicht medio juli (expiraties) was de kans best groot dat we een reactieHIGH mochten verwachten. Vandaar dat op verschillende posities winst genomen werd.

Feestje voor beren?

Op dit moment verzwakt de AEX opnieuw aanzienlijk bij het sluiten van de week. De spanning neemt nu nog verder toe, daar de opening van maandag bepalend kan zijn voor het vervolg komende week.

Enkele grafieken bekijkend sluit ik met de huidige beschikbare informatie niet uit dat de komende week een feestje voor de beren gehouden gaat worden.

Technische analyse van de AEX ( urengrafiek van de AEX- future) 10 juli 2009

Technische analyse van de AEX ( urengrafiek van de AEX- future) 10 juli 2009

Akzo klaar voor snoekduik

Hieronder een tweetal grafieken van AKZO, een oude bekende en een uurgrafiek, die het beeld inzoomt.

Technische analyse van Akzo weekbasis op 10 juli 2009

Technische analyse van Akzo weekbasis op 10 juli 2009

Technische analyse van Akzo uurbasis op 10 juli 2009

Technische analyse van Akzo uurbasis op 10 juli 2009

Daar het er op beide grafieken erg zwak voor staat en de golven inclusief andere argumenten als gemiddeldes en indicatoren, een scenario van een snoekduik komende week mogelijk maken, houd ik het hart vast en ben blij dat de ingenomen positie AKZO nog actief is.

Samenvattend

We zullen op het puntje van de stoel moeten zitten daar in een bullish vervolgscenario de potentiële zwakte van komende week een uitgelezen koopkans kan worden. Golf 5 is in dat scenario dan niet onderweg. Een reactie neerwaarts wordt dan afgerond met nieuwe hoogtepunten in het verschiet. Krijgen we toch nog een zomerrally? Ik gun het ons allemaal.

Gaan we komende week toch omhoog tot maximaal 260, dan houd ik rekening met opnieuw verkoopkansen rond de expiraties.

Ik neig naar een dalingsscenario komende week, wat best hard kan gaan. Let op uw AKZO- posities, want een fundamentele verrassing als winstwaarschuwing staat bijna in de chart geschreven :-). Laat ik het anders formuleren: De grafiek is klaar voor een sprong neerwaarts…nu de feiten nog!

Lopende posities

Akzo short: Stop loss op 33 euro, koersdoel op 24 euro, 22 euro en 16 euro.

Ondergetekende heeft een positie short positie in Akzo. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in deze tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail- alert, waarvoor u zich kunt aanmelden. Klik hier

Ook kunt u zich op ons forum aanmelden om van gedachten te wisselen.

Cees de Vries, technisch analist en vermogensbeheerder
c.devries@dekritischebelegger.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/aex-gaat-kleur-bekennen/

Gerelateerde artikelen:

Cees de Vries

Cees de Vries was vanaf 1988 tot 1998 senior vermogensadviseur bij verschillende banken. Van 1998 tot 2008 was hij verantwoordelijk voor de invulling van Technische Analyse bij van Lanschot Bankiers. Zijn specialiteit is het analyseren van fondsen en markten op basis van de onbekende, maar unieke wiskundige methode van W.D. Gann . Cees is nu werkzaam als zelfstandige en beheert, naast het analyseren, een snel groeiende groep niet-professionele beleggers. Daarnaast maken professionele eindbeleggers in toenemende mate gebruik van zijn specifieke expertise. Vanaf 13 december 2008 zal elk weekend een bijdrage verschijnen waarbij, als de omstandigheden dat toelaten, een " live trade" opgenomen zal worden.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. AEX heeft topje gezet | De Kritische Belegger says:

    […] bent u al vergeten hoe de topformatie van mijn commentaar van twee weken geleden verijdeld werd? Puur technisch was het vizier neerwaarts gericht en het tegendeel diende zich aan. […]

wp-puzzle.com logo